Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с работата на двигателя на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bocko Покажи съобщение
    Колеги имам проблем с работата на бензин няколко дни.Появи се едно прекъсване и забиване на муцуната.Първо си помислих,че бензиновият филтър е запушен и го смених,но ефект никакъв.Паленето когато е студена става много трудно и след като запали работи около 10 сек. започва едно прекъсване и загася.След като загрее на място работи добре,но като тръгна и при едно вкарване в малко по големи обороти/3-4 хил./ бензина не достига и забива предницата,като карам с по малко гас върви.
    На /метан/ няма никакви проблеми и при палене и при вървежа.
    Въпроса е дали е бензиновата помпа,а това с вакумното регулиране какво е все пак от там минава горивото
    колега провери на самата помпа има едно маркуче през което минава бензина преди да поеме пътя си напред към двигателя. При мене го имаше този проблем - малка дупчица от която поне 60% от горивото си оставаше в резервоара. Симптомите баха същите - на празен ход перфектна, в ниските се държи добре, настъпиш ли - никакъв ефект, само започва да гъргори. Работа за 10 ми , а може да ти струва много ако някой супермайстор реши да те лъже !

Comment

Първоначално публикувано от durango84 Покажи съобщение
      колега провери на самата помпа има едно маркуче през което минава бензина преди да поеме пътя си напред към двигателя.
      Я ми разясни малко:за да махна помпата резервоара ли трябва да сваля или отгоре има капак?
      МЕТАН

Comment

---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:45.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Благодаря на всички отзовали се по темата.Проблема вече е решен и се оказа точно този маркуч който е от помпата до капака в резервоара
          Ако някой беше споменал още в началото за това маркуче,щеше да ми спести доста главоболия,но нищо резултатът е почистени дюзи,смяна на едната/незнайно защо не работеща,може от ултразвука да се е прецакала/ и в крайна сметка идеялно работещ двигател на бензин
          МЕТАН

Comment

здравейте момчета, виждам, че жени не се включват във форума, но за съжаление сама се грижа за автомобила си .....
            та да си дийдем на думата , и аз имам същия проблем когато е студена колата, после , като загрее и привкючи на газ- нямам грижи ... въпроса ми е къде да закарам колата и да ми я " прегледат "
            за уточнение : аз съм от Варна ))

Comment

Колеги при мен се оправи с 100 октанов бензин и яка стъпка на магистралата и 150 лв. Акт

Comment

Браво бе колега, къде ти писаха акта ?
                sigpic
                Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Около 20 км. след Казанлък посока Хаин Боаз, можеш ли да си представиш насред магистралата сложили ограничение 60км. хахах

Comment

Първоначално публикувано от Polya Покажи съобщение
                    здравейте момчета, виждам, че жени не се включват във форума, но за съжаление сама се грижа за автомобила си .....
                    та да си дийдем на думата , и аз имам същия проблем когато е студена колата, после , като загрее и привкючи на газ- нямам грижи ... въпроса ми е къде да закарам колата и да ми я " прегледат "
                    за уточнение : аз съм от Варна ))
                    Добре дошла, колежке!
                    Напиши си в профила каква е колата и с какъв двигател.Това е много важно, защото спестява много излишни въпроси.
                    По твоя въпрос бих те посъветвал да поразгледаш в "Срещи и мероприятия" темата на варненци.
                    Там има доста материял, а и телефоните на повечето от тях. Питай ги директно, защото са най-добре запознати.
                    Разбира се, може да споделиш и тука, но пак повтарям, кажи какъв е мотора на колата, каква е газовата и по-детайлно описание.
                    После ще си изкажем "ценните" съвети!
                    Успех във форума!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

прекъсване и гърмене

по вапроса с прекъсването и гърменето сутрин на бензинова кола,като е стодена гарантирам на 90% че е от бобината или от кабелите

Comment

Първоначално публикувано от eXtAzY Покажи съобщение
                        по вапроса с прекъсването и гърменето сутрин на бензинова кола,като е стодена гарантирам на 90% че е от бобината или от кабелите
                        ако беше бобина или нещо по тоците нямаше вобще да може да се кара на газ

Comment

Working...
                        X